Gediplomeerde zij-instromer Daniella vertelt over haar opleidingstraject

16 apr 2021

Onlangs ontvingen twaalf deelnemers van de Leerlingenpoule na een opleidingstraject van anderhalf jaar hun Verzorgende IG-diploma (mbo 3). Zij volgden hun opleiding bij het Dulon College en waren onder andere werkzaam bij Charim, Buurtzorg, Icare, Siza, Vilente en Zinzia. Een van de deelnemers is Daniëlla, ook zij ging anderhalf jaar geleden de uitdaging om als zij-instromer haar mbo-opleiding Verzorgende IG te behalen. Het Dulon College stelde haar een aantal vragen.

Waarom heb je voor de zorg gekozen?
Ik heb altijd een passie gehad voor werken in de zorg. Ik ben vroeger na de havo begonnen aan de hbo-opleiding verpleegkunde maar ik heb de opleiding nooit afgrond. Ik heb uiteindelijk een gezin gekregen en ik heb ervoor gekozen om er voor mijn kinderen te zijn.

Wat ga je doen nu je klaar bent?
Ik heb een mooie baan waar ik mijn passie kan uitvoeren in de gehandicaptenzorg. Werken in de zorg is dankbaar werk, ik haal daar mijn voldoening uit.

Wat vond je van de opleiding?
Om deze prachtige baan te krijgen moest ik deze opleiding volgen, maar het is ook bijzonder om weer te leren. Niet alleen voor mijzelf maar ook van mijn klasgenoten. De uitwisseling tussen ons heeft mij erg geholpen, we zijn allemaal nieuw in de zorg en werken bij verschillende werkgevers en zorgbranches zodat we veel ervaringen konden uitwisselen.

Heb je tips voor anderen die ook een opleiding in de zorg willen volgen?
Neem de stap en ga de opleiding volgen. Het Dulon College biedt zorg- en welzijnsopleidingen aan door middel van gepersonaliseerd onderwijs. Dit betekent dat deelnemers werken vanuit hun opleidingsplan en zelf hun leertempo, leerstrategieën, maar ook de plekken om te leren bepalen. Dat kan op school zijn, op de werkplek of via e-learning. Aan het begin van je opleiding vul je jouw startportfolio in, waarmee je jouw eerdere (werk)ervaring en competenties kunt laten zien. Mijn tip voor toekomstige studenten is om door te zetten ook met tegenslagen en help elkaar in de klas.

Bron: www.duloncollege.nl 

Profile
Susanne Haarsma
Programmamanager