Werving derde leerlingenpoule zij-instroom VIG3/MZ3 gestart

16 aug 2019

Vandaag (maandag 19 augustus) is de werving voor een betaalde leerwerkplek Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg (mbo 3 -niveau) voor zij-instromers gestart. Deze leerlingenpoule is gestart na het succes van twee eerdere Leerlingenpoules. Het is een gezamenlijk initiatief van negen zorgorganisaties in onze regio met als doel mensen met én zonder zorgachtergrond te werven.

Dit traject maakt het voor zij-instromers (met minimaal een diploma op mbo 3-niveau in een andere sector) mogelijk om een carrièreswitch te maken en versneld het diploma Verzorgende-3 IG gecombineerd met Maatschappelijke Zorg niveau 3 te behalen en hierin direct (met salaris) aan de slag te gaan. De opleiding start vanaf november 2019. Kijk op www.werkeninzorgenwelzijn.nl voor de vacature.

Succesfactor: samenwerking tussen werkgevers en innovatieve manier van opleidenhttp://www.werkeninzorgenwelzijn.nl
Na het succes van de eerste twee leerlingenpoules uit actielijn 3 (onderwijsvernieuwing en leven lang ontwikkelen) van het Actieprogramma, werd al gauw besloten er een vervolg aan te geven. Het succes van de leerlingenpoule is mede te danken aan de goede samenwerking tussen de werkgevers, de innovatieve manier van opleiden en de unieke arbeidsvoorwaarden. Alle informatie over de leerlingenpoule lees je hier. 

Deze organisaties nemen deel aan de derde Leerlingenpoule:
ABC zorgcomfortAqua VivaA&S groepBetuwezorgKaloramaMalderburch, Stichting Samen ZorgenRijnwaal Zorggroep, en Zorgcentra De Betuwe. De opleider is het Astrum College in Velp.

Meer informatie of deelnemen aan de verkenning van andere leerlingenpoules (hbo-V of mbo2+)?
Neem dan contact op met Susanne Haarsma | s.haarsma@wzw.nl | 026 389 8983