Sterk in je Werk: 245 werknemers maakten gebruik van loopbaanimpuls

3 jan 2018

In 2017 gaven zo’n 425 werknemers een impuls aan hun loopbaan door aan de slag te gaan met ‘Sterk in je Werk’. Individueel of in groepsverband gingen deelnemers aan de slag met testen, sollicitatietraining, workshop over werkgeluk, assertiviteit en talentontwikkeling. Daarnaast was er ruimte voor individuele loopbaancoaching.

 

Berend van der Ploeg, Bestuurder Attent Zorg en Behandeling: ‘Het is belangrijk dat medewerkers zich bewust blijven van hun eigen ontwikkeling en inzetbaarheid.’ Daarom besloot Attent Zorg en Behandeling de Sterk in je Werk inspiratiemiddag voor haar medewerkers te organiseren. ‘Al onze medewerkers doen ertoe’. benadrukt Berend. ‘Iedere dag werken we samen om zo goed mogelijk bij te dragen aan de kwaliteit van onze cliënten. Ik vind het dan ook van belang dat al onze medewerkers met plezier naar het werk gaan en zich gewaardeerd voelen. De inspiratiemiddag draagt daar zeker aan bij.’

P&O-adviseur Yvonne van Moor van Attent Zorg en Behandeling vult aan: ‘Ze krijgen via dit project handvatten aangereikt waarmee ze gericht kunnen werken aan hun eigen inzetbaarheid, Dat vinden wij als werkgever heel positief.’ Een greep uit de reacties van de deelnemers:

  • Het persoonlijke gesprek was erg fijn en het werd steeds duidelijker wat ik kan
  • In elke sessie was iets herkenbaars bijvoorbeeld: wat zijn je valkuilen en hoe sta je in je werk? Vooral de combinatie van alle workshops was goed.
  • Het was erg verhelderd, vooral na het gesprek met de coach. Ik ga stappen ondernemen!
  • Ik had me voor deze middag aangemeld omdat ik niet wist hoe ik verder moest in mijn werk. Nu heb ik goede handvatten gekregen om verder te gaan.
  • Het was erg leuk en inspirerend. Ik werd er enthousiast van en gaf me stof tot nadenken.
  • Ik vond het verrassend, leuk, hoopvol en zie kansen. Vooraf had ik er geen verwachtingen van. Door de vragenlijst leek het alsof je in een outplacementtraject komt, dat klopt niet voor het gevoel met de daadwerkelijke middag. Mensen waren vooraf voorzichtig om vrij te praten.
  • Het was verhelderend en gaf bevestiging.

Meer weten over Sterk in je Werk? Neem contact op met Wendy Penning

Profile
Wendy Penning
Projectmanager