Ruim 525 belangstellenden voor Meet and Greets

1 mrt 2019

De vier Meet & Greets die tijdens de Week van Zorg en Welzijn werden georganiseerd in Nijmegen, Arnhem, Rivierenland en FoodValley trokken ruim 525 belangstellenden. Tijdens de events gingen zij-instromers en herintreders gericht in gesprek met zorgwerkgevers, onderwijs en loopbaancoaches. Een volgende stap op weg naar werk in Zorg en Welzijn werd daarmee gezet.

De vier Meet & Greets werden tijdens de landelijke Week van Zorg en Welzijn georganiseerd in samenwerking met zo’n vijftig zorg- en welzijnsorganisaties, de regionale onderwijsinstellingen, werkgeversservicepunten en WZW. Zorgbreed – van ziekenhuis tot geboortezorg – waren alle branches vertegenwoordigd. Doel van de Meet & Greets was zij-instromers en herintreders te laten oriënteren op leren en werken in de sector. ‘Dat is meer dan gelukt’, stelt Susanne Haarsma, programmamanager en mede-organisator van de Meet & Greets. ‘Iedereen was enthousiast; de zij-instromers hebben we op weg kunnen helpen bij hun oriëntatie, de werkgevers hebben veel goede gesprekken gehad met potentiële nieuwe medewerkers. Én er zijn direct al veel nieuwe aanmeldingen binnengekomen voor de gratis loopbaangesprekken van het project Sterk in je werk. Dit gaat zeker bijdragen aan het creëren van een reëel beeld van de sector en het oplossen van de personeelstekorten in onze sector.’

Kansen voor zij-instromers
In onze regio staan vooral voor de functies verzorgende, verpleegkundige (mbo en hbo) en gespecialiseerd verpleegkundige veel vacatures open. Dat biedt kansen voor mensen die de overstap naar Zorg en Welzijn willen maken.

Profile
Susanne Haarsma
Programmamanager