Ruim 340 geïnteresseerden voor Leerlingenpoule VIG 3 /MZ3

30 okt 2018

De werving voor de tweede betaalde leerwerkplek Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg (mbo 3 -niveau) leverde ruim 340 enthousiaste reacties op. Deze tweede leerlingenpoule is een gezamenlijk initiatief van elf zorgorganisaties in onze regio met als doel mensen met én zonder zorgachtergrond te werven. Dit maakt het voor zij-instromers mogelijk om een carrièreswitch te maken en versneld het diploma Verzorgende-3 IG gecombineerd met Maatschappelijke Zorg niveau 3 te behalen en hierin direct (met salaris) aan de slag te gaan. De opleiding start vanaf januari 2019.

Plaats voor 60 kandidaten

Ongeveer de helft van de sollicitanten is uitgenodigd voor een speeddate en zal vervolgens een test maken om te toetsen of hij/zij de capaciteiten heeft om op mbo niveau 3 de verkorte opleiding te volgen. Sollicitanten die helaas niet zijn uitgenodigd voor de vervolgprocedure zijn óf in de portefeuille geplaatst bij een of meerdere organisaties en/of doorverwezen daar www.sterkinjewerk.nl en loopbaanplatform www.werkeninzorgenwelzijn.nl.

Benieuwd naar de opzet en resultaten van de vorige leerlingenpoule?
Na het succes van de eerste leerlingenpoule uit actielijn 3 van het Actieprogramma, werd al gauw besloten er een vervolg aan te geven. Het succes van de leerlingenpoule is mede te danken aan de goede samenwerking tussen de werkgevers, de innovatieve manier van opleiden en de unieke arbeidsvoorwaarden. Meer informatie over de Leerlingenpoule lees je op de actiepagina.

Profile
Susanne Haarsma
Programmamanager