Organisatiebuddy: gemiddeld een kleine 8 voor begeleiding

4 sep 2020

In mei is een enquête verzonden naar alle medewerkers die door een organisatiebuddy begeleid zijn. De eerste 150 ingevulde enquêtes geven een positief beeld: 90,6% van de nieuwe medewerkers voelt zich door de begeleiding van de organisatiebuddy echt welkom bij de organisatie. Ook de leidinggevende (91,9%) en de directe collega’s (86,6%) dragen bij aan een warm-welkom-gevoel voor de nieuwe medewerkers. De respondenten geven de buddy’s gemiddeld een kleine 8.

Positief over werk én organisatie
Er is waardevolle informatie opgehaald wat men heeft gemist en welke begeleiding nog nodig is door de organisatiebuddy, leidinggevende en van de collega’s. Zo geeft 30,9% aan geen proeftijd-gesprek te hebben gehad. Vanuit het project raden wij aan om proeftijd-gesprekken altijd te voeren. Hier gaan we de komende tijd verder mee aan de slag. Het is een positieve constatering dat 92% van de respondenten de intentie heeft om lang voor de organisatie te willen blijven werken en dat ook een aanzienlijk deel de organisatie en het werk bij anderen promoot. De enquête is waardevol en wordt vanaf nu dan ook maandelijks gestuurd aan nieuw gestarte medewerkers.

Toolbox
In het leernetwerk van de organisatiebuddy’s worden ervaringen, tips en tricks met elkaar gedeeld. Om het warme welkom niet te laten eindigen bij alleen de organisatiebuddy is een Toolbox gemaakt waarin door middel van filmpjes zichtbaar wordt gemaakt hoe het vooral niet moet. Wanneer het in verband met de coronamaatregelen weer mogelijk is, wordt de Toolbox gegeven aan teams binnen de deelnemende organisaties.

Profile
Matteo Kooman
Projectleider