Nieuwe klas zij-instroom VIG3/MZ 3: opleidingsplekken beschikbaar

25 feb 2020

Na het succes van de eerste drie leerlingenpoules start in september 2020 een nieuwe klas VIG3 /MZ3  (leerlingenpoule). Op dit moment is er bij de deelnemende ouderenzorgorganisaties plek voor 16 zij-instromers. In een klas is plek voor meer leerlingen en er zijn dus nog een aantal plekken beschikbaar. Interesse? Meld jouw organisatie dan aan via Susanne Haarsma.

Negen ouderenzorgorganisaties zijn betrokken bij de doorontwikkeling van deze Leerlingenpoule. In principe wordt dezelfde aanpak gehanteerd als tijdens de eerste drie leerlingenpoules (zie: opzet van de leerlingenpoule) Tijdens de bijeenkomst met de werkgroep zijn de punten besproken voor het programma van eisen, waaronder:

Salaris
CAO VVT per 1 juni 2020
Begin- en eindschaal FWG 30 : aanloopperiodiek – FWG 30, 10
€ 1.808,83 – 2.554,98 (lager dan de voorgaande projecten).

Boventalligheid
Leerlingen werken minimaal 3 maanden en maximaal 6 maanden boventallig. Na drie maanden wordt het maatwerk afgestemd op de leerling.

Hybride opleiden
Een keer per 10 weken is er een lesdag bij een van de deelnemende zorgorganisaties. Elke keer bij een andere zorgorganisatie. Het thema van deze lesdag op locatie wordt bepaald in de Onderwijsgroep van het Astrum College. In deze groep zitten afgevaardigden van de deelnemende zorgorganisaties en het Astrum College.

Workshop voor werkbegeleiders
Werkbegeleiders van deelnemende zorgorganisaties krijgen drie workshops over de begeleiding van de doelgroep: zij-instromers. De workshops worden verzorgd door het Astrum College.
Benieuwd naar het hele programma van eisen dat is opgesteld door de organisaties? Die lees je hier: Programma van eisen LLP 4

Deelnemende organisaties
ABC Zorgcomfort, A&S groep, Insuladei Huize Kohlmann, Kalorama, LuciVer, OBG, Stichting Samen Zorgen, Verburght Molhuysen, Zorgcentra de Betuwe en Zorggroep Rijnwaal.

Ook deelnemen? Dat kan!
Het definitief aantal opleidingsplekken wordt nog vastgesteld. Op 4 maart vindt de volgende afspraak plaats. Wil je daarbij zijn? Neem contact op met Susanne Haarsma.

 

Profile
Susanne Haarsma
Programmamanager