Leerlingenpoule en Smart Health koplopers landelijk Zorgpact

23 jul 2018

De leerlingenpoule VIG 3 / MZ 3 die in juni met 52 leerlingen officieel van start ging, is door het Zorgpact gekozen als koploper! Daarmee behoort het project tot de landelijk kopgroep van 79 koplopers. Koplopers zijn innovatieve samenwerkingsprojecten waarin zorg- en welzijnsinstellingen, scholen en/of overheden concrete resultaten hebben geboekt. Ze zijn een inspiratiebron voor andere regionale samenwerkingen én voor elkaar. Een lerend netwerk dat voorop gaat in de vernieuwing van zorg, welzijn en onderwijs.

Smart Health
Siza en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn met de opleiding ‘Smart Health’ ook aan het rijtje Koplopers toegevoegd. Samen ontwikkelen zij de opleiding Smart Health, die medewerkers klaarstoomt voor ontwikkelingen in zorg en technologie. Hiermee worden zorgprofessionals opgeleid die weten hoe ze technologie kunnen implementeren.

Nadat de eerste module is ontwikkeld is er een groep van 20 studenten gestart. Deze studenten zijn allen werknemer bij Siza in verschillende functies, achtergrond en opleidingsniveau. (mbo 3, 4, hbo, wo). Op dit moment, juli 2018, volgen zij module 3 en wordt module 4 ontwikkeld. Smart Health als onderdeel van het deeltijd onderwijs van de HAN zorgt ervoor dat deze duurzaam en beschikbaar wordt voor professionals in heel Nederland.