Bijeenkomst voor carrierèswitchers

12 mrt 2018

Maandag 12 maart 2018 hebben carrièreswitchers massaal de informatiebijeenkomst bezocht voor een overstap naar werken in Zorg en Welzijn. Dertien werkgevers pitchten hun organisatie bij de meer dan 150 geïnteresseerden die op het evenement bij Rijn IJssel in Arnhem afgekomen waren. ‘Dit is een groot succes’, zegt Susanne Haarsma, projectmanager bij WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn in Midden- en Zuid-Gelderland, en organisator van het evenement.

‘We hebben werkgevers en potentiële nieuwe medewerkers met elkaar in contact kunnen brengen. Nu moet het gaan resulteren in concrete om- en bijscholingstrajecten en nieuwe medewerkers voor de werkgevers.’ Ook Jeroen Marée, directeur Zorg en Welzijn bij Rijn IJssel, is enthousiast: ‘Dit was een mooie aftrap voor de Week van Zorg en Welzijn, het is geweldig om de samenwerking van regionale werkgevers en onderwijsinstellingen te zien op deze bijeenkomst.’

Maatwerk
De reacties van zowel de aanwezige werkgevers als hun potentiële nieuwe medewerkers waren louter positief. ‘Iedereen die ik heb gesproken was enthousiast, mensen zijn echt geïnteresseerd in het werken in de zorg’, aldus Karen Lamers, manager Planservice bij Zorgcentra de Betuwe. ‘Mensen zijn goed voorbereid en er zit ook veel potentieel tussen’ vult Kristel van de Kamp, staffunctionaris opleidingen bij Driestroom, aan. Hielke van den Broek, recruiter bij Pluryn, geeft ook aan dat de bijeenkomst geslaagd is: ‘Het blijft maatwerk om te zien wie waar past en op welke functie, maar we spreken alleen maar gemotiveerde mensen.’ Naast werkgevers waren ook onderwijsinstellingen en het UWV aanwezig. Zij informeerden de aanwezige carrièreswitchers over de om- en bijscholingsmogelijkheden en de regelgeving omtrent behoud van uitkeringen tijdens scholing. Ook voor hen was het een ultieme gelegenheid om zo grootschalig in contact te komen met de doelgroep.

Profile
Susanne Haarsma
Programmamanager