Bijeenkomst Het nieuwe sturen

17 aug 2021

Hoe ziet het nieuwe sturen eruit? Welke tools zijn er om dit mogelijk te maken? Wat vraagt dit van de organisatie? Hoe stuur je bij persoonsvolgende zorg en zorg je voor meer autonomie voor de zorgprofessional? Wat zijn de bedrijfsmatige sturingsgevolgen en mogelijkheden? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de bijeenkomst het nieuwe sturen die door Praktijklab Ouderenzorg 3punt0 wordt georganiseerd vanuit het project Persoonsvolgende zorg van Waard om voor te werken!.

Bij het nieuwe sturen staan het leefplezier, de leefwijze, de behoefte en de wensen van de mens met een zorgvraag centraal. Dat in beeld brengen en van daaruit organiseren vraagt dat de professionele deskundigheid van de medewerkers leidend is bij het bepalen wat en waarbij, welke ondersteuning nodig is. Passend bij het leven van de mens met een zorgvraag en zijn specifieke eigen situatie als ook bij het team wat betrokken is. Geholpen door de juiste en eenvoudige tools, dynamisch, met heldere meters en grafieken. Sturen op; de individuele zorgbehoefte van de populatie, de eigen kostprijzen, de werkdruk. Welke deskundigheden zijn wanneer nodig en in welke hoeveelheden? Dat is het nieuwe sturen.

Interessante keynote speakers
Speciaal voor deze bijeenkomst is een aantal sprekers uitgenodigd die vanuit hun functie bijdragen aan de volgende stappen in de sector. Zij vertellen hoe zij – vanuit hun werkplek – aankijken tegen het nieuwe sturen. Wie kun je verwachten?

Paulien Haverlach – projectleider IV NZA – meer over Paulien
Anno Pomp – Coördinator strategie langdurige zorg VWS – meer over Anno
Vincent Eversdijk – partner bij BDO advisory – meer over Vincent
Evert-Jan Slootweg – tot 2021 kamerlid ouderenzorg CDA – meer over Evert-Jan

Bedoeld voor regio Foodvalley en Arnhem:
Bestuurders
Zorgmanagers
Controllers
HR-managers

Organisator:
Praktijklab Ouderenzorg 3punt0

Datum en tijd
Dinsdag 28 september 2021 | 13.00 – 18.00 uur
OF
Donderdag 30 september 2021 | 13.00 – 18.00 uur

Programma
13.00 uur: Aftrap en intro
13.15 uur: Politieke ‘mist’, weten wat er gebeurt
14.30 uur: ‘Integrale vergelijking’, wat kun & doe je ermee
15.30 uur: ‘Winstpakker’ – je kostprijs zelf beïnvloeden
16.30 uur: ‘Stip op de horizon’ – hoe stuur je ernaartoe
17.30 uur: afsluitend napraten met natje & droogje, vragen stellen, doordenken en D.O.E.N.

Voor het uitgebreide programma klik hier.

Locatie
50|50 Hotel Belmont – Goorsteeg 66 – 6718 TB Ede

Kosten
Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Ben je na aanmelding alsnog verhinderd? Geef dat dan tijdig door zodat iemand anders jouw plaats kan innemen. Er is plek voor maximaal 35 personen.

Informatie 
Heb je vragen of wil je meer informatie?  Neem dan contact op met Marc Willem de Witte via contact@praktijklabouderenzorg3punt0.nl of 06-499 439 20 (of het secretariaat 085 760 24 56).

Aanmelden
Je kunt je online aanmelden voor één van de twee bijeenkomsten en de uitgebreide toelichting op het programma zien. Er is plek voor maximaal 35 personen per bijeenkomst.

Voor meer informatie en aanmelden: klik hier

 

Profile
Marc Willem de Witte
Projectmanager