24 uitkeringsgerechtigden startten VIG-opleiding in FoodValley

5 sep 2019

Maandag 3 september zijn de eerste 24 gemotiveerde uitkeringsgerechtigden gestart met hun VIG 3-opleiding in FoodValley. Een prachtige samenwerking tussen ’s Heeren Loo, Charim, Icare, Norschoten,  Maanderzand, Zinzia Zorggroep, WSP Foodvalley & Midden Gelderland en Dulon College. Het traject startte in maart met een bijeenkomst voor 54 zij-instromers in Foodvalley, dat leidde tot 45 talentenscans en 31 speeddates.

 

Hoe ziet het opleidingstraject VIG 3 er uit?
Het VIG 3 opleidingstraject is een maatwerk traject dat uitkeringsgerechtigden binnen 1,5 jaar opleidt tot medewerkers met een officieel erkend mbo-diploma Verzorgende IG niveau 3. Onderdelen zijn:

– Nederlands/rekenen/Loopbaan & Burgerschap
– Kerntaak 1 & Kerntaak 2
– 2 keuzedelen (1 is vastgesteld Zorg & Zorgtechnologie en ander is studentkeuze)
– Verdeeld over 57 wekelijkse lesdagen van 8.30-16.30 uur aangevuld met nog extra lesdagen

Studenten krijgen extra Studie Loopbaan begeleiding &  Beroepspraktijkbegeleiding vanuit Dulon College

  • Elektronische leeromgeving
  • Speciale ontwikkeling van dit traject door Dulon College
  • Goede begeleiding van de werkgevers


In regio Nijmegen startten 23 deelnemers aan een opleidingstraject Verzorgende IG
Op 31 augustus zijn bij ROC  Nijmegen 23 deelnemers gestart aan het opleidingstraject tot verzorgende 3IG. Een bijzonder project, want het betreft mensen die zonder ondersteuning moeilijk aan het werk komen. Samen met ROC Nijmegen en ZZG zorggroep investeert WerkBedrijf Rijk van Nijmegen in werkzoekenden die graag aan de slag willen in de zorg, om zo duurzaam bij te dragen aan meer opgeleide medewerkers.

Eigen tempo
De achtergrond van de deelnemers is heel divers, zowel in leeftijd als in opleidingsniveau en werkervaring. De praktijkgerichte opleiding houdt rekening met deze individuele verschillen. Zo kunnen de deelnemers in hun eigen tempo de driejarige opleiding doorlopen, afhankelijk van de reeds opgedane kennis en (levens)ervaring. Want voor de meeste deelnemers is het een hele overgang om weer de schoolbanken in te gaan.