28 sep

Persoonsvolgende zorg: het nieuwe sturen

Toevoegen aan mijn agenda

Wat is het nieuwe sturen ? Hoe ziet dat eruit? Zijn er tools die dit mogelijk maken? Wat vraagt dit van de organisatie? Hoe stuur je bij persoonsvolgende zorg en meer autonomie voor de zorgprofessional? Wat zijn de bedrijfsmatige sturingsgevolgen en mogelijkheden? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de bijeenkomst het nieuwe sturen vanuit het project Persoonsvolgende zorg.

Sturen met het juiste stuur en dashboard op zorgteam, staf en organisatieniveau
Bij het nieuwe sturen staan het leefplezier, de leefwijze, de behoefte en de wensen van de mens met een zorgvraag centraal. Dat in beeld brengen en van daaruit organiseren vraagt dat de professionele deskundigheid van de medewerkers leidend is bij het bepalen wat en waarbij, welke ondersteuning nodig is. Passend bij het leven van de mens met een zorgvraag en zijn specifieke eigen situatie als ook bij het team wat betrokken is. Geholpen door de juiste en eenvoudige tools, dynamisch, met heldere meters en grafieken. Sturen op; de individuele zorgbehoefte van de populatie, de eigen kostprijzen, de werkdruk. Welke deskundigheden zijn wanneer nodig en in welke hoeveelheden. Dát is het nieuwe sturen, waarover je alle informatie krijgt tijdens deze bijeenkomst

 

Interessante keynote speakers

Speciaal voor deze bijeenkomst is een aantal sprekers uitgenodigd die vanuit hun functie bijdragen aan de volgende stappen in de sector. Zij vertellen hoe zij – vanuit hun werkplek – aankijken tegen het nieuwe sturen. Wie kun je verwachten?

Paulien Haverlach – projectleider IV NZA – meer over Paulien
Anno Pomp – Coördinator strategie langdurige zorg VWS – meer over Anno
Vincent Eversdijk – partner bij BDO advisory – meer over Vincent
Evert-Jan Slootweg – tot 2021 kamerlid ouderenzorg CDA – meer over Evert-Jan

Bedoeld voor regio Foodvalley en Arnhem:
Bestuurders
Zorgmanagers
Controllers
HR-managers

Organisator
Praktijklab Ouderenzorg 3punt0

Datum en tijd
Dinsdag 28 september 2021 | 13.00 – 18.00 uur
OF
Donderdag 30 september 2021 | 13.00 – 18.00 uur

Programma
13.00 uur: Aftrap en intro
13.15 uur: Politieke ‘mist’, weten wat er gebeurt
14.30 uur: ‘Integrale vergelijking’, wat kun & doe je ermee
15.30 uur: ‘Winstpakker’ – je kostprijs zelf beïnvloeden
16.30 uur: ‘Stip op de horizon’ – hoe stuur je ernaartoe
17.30 uur: afsluitend napraten met natje & droogje, vragen stellen, doordenken en D.O.E.N.

Voor het uitgebreide programma klik hier. 

Locatie

50|50 Hotel Belmont – Goorsteeg 66 – 6718 TB Ede

Kosten

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Ben je verhinderd? Meld je ná aanmelding alsnog verhinderd, geef dat dan tijdig door zodat iemand anders jouw plaats kan innemen. De bijeenkomsten zijn namelijk gelimiteerd in aantal deelnemers.

Informatie 
Heb je vragen of wil je meer informatie?  Neem dan contact op met ambassadeur Marc Willem de Witte.
contact@praktijklabouderenzorg3punt0.nl
Telefoon persoonlijk: 06-499 439 20
(of het secretariaat 085 760 24 56).Aanmelden
Je kunt je online aanmelden voor één van de twee bijeenkomsten en de uitgebreide toelichting op het programma zien. Er is plek voor maximaal 35 personen per bijeenkomst.

Voor meer informatie en aanmelden: klik hier

Andere evenementen in september
01sep Informatiebijeenkomst Zorgmedewerker en Technologie 1 september 2021 Is jouw organisatie aangesloten bij het project Zorgmedewerker en Technologie? En wil jij meer weten over de leerarrangementen, masterclasses en werk-leertrajecten van het project ‘ Geen afbeelding gevonden 10sep HPP bootcamp contractuitbreiding 10 september 2021 Op 10 september start Het Potentieel Pakken met de tweede editie van de HPP Bootcamp. De gratis online bootcamp is bedoeld voor zorg- en welzijnsorganisaties die aan de slag willen met het thema contractuitbreiding. Geen afbeelding gevonden 14sep Training EX uitstroomonderzoek | webinar 14 september 2021 Maakt jouw organisatie gebruik van het EX uitstroomonderzoek en wil je meer uit het dashboard halen? Of wil je de respons binnen jouw organisatie verbeteren? Schrijf je dan nu in voor de (gratis) online training op dinsdag 14 september om 14.00. Geen afbeelding gevonden 16sep Landelijke koploperbijeenkomst Actie Leernetwerk 16 september 2021 Heb jij interesse in arbeidsmarktvernieuwing en wil je inspiratie opdoen uit de verhalen van je collega’s uit zorg en welzijn vanuit het hele land? Het landelijke Actieleernetwerk organiseert op donderdag 16 september een Koploperbijeenkomst. Enkele Koplopers delen hun verhaal, waaronder koplopers uit onze regio. De Koploper-initiatieven zijn tot Koploper benoemd door VWS en waardevol voor de sector. 28sep Demonstratie EX uitstroomonderzoek | Webinar 28 september 2021 Wil jij weten waarom jouw medewerkers vertrekken en wat de preventiemogelijkheden zijn? Of ben je op zoek naar een tool waarmee het sentiment onder medewerkers kan worden vergeleken met meer dan 250 andere zorginstellingen? Schrijf je dan nu in voor de (vrijblijvende) online webinar. Geen afbeelding gevonden 30sep Persoonsvolgende zorg: het nieuwe sturen 30 september 2021 Wat is het nieuwe sturen ? Hoe ziet dat eruit? Zijn er tools die dit mogelijk maken? Wat vraagt dit van de organisatie? Hoe stuur je bij persoonsvolgende zorg en meer autonomie voor de zorgprofessional? Wat zijn de bedrijfsmatige sturingsgevolgen en mogelijkheden? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de bijeenkomst het nieuwe sturen vanuit het project Persoonsvolgende zorg. Geen afbeelding gevonden
Alle evenementen bekijken
Profile
Marc Willem de Witte
Projectmanager