16 sep

Landelijke koploperbijeenkomst Actie Leernetwerk

Toevoegen aan mijn agenda

Heb jij interesse in arbeidsmarktvernieuwing en wil je inspiratie opdoen uit de verhalen van je collega’s uit zorg en welzijn vanuit het hele land? Het landelijke Actieleernetwerk organiseert op donderdag 16 september een Koploperbijeenkomst. Enkele Koplopers delen hun verhaal, waaronder koplopers uit onze regio. De Koploper-initiatieven zijn tot Koploper benoemd door VWS en waardevol voor de sector.

Zij vertellen over het idee, de aanpak, de samenwerking, de geleerde lessen en de resultaten op de werkvloer. Deze sessie ‘zoemt’ in op vitaliteit en behoud van medewerkers. Annet de Lange en Aukje Nauta, ambassadeurs bij het Actie Leer Netwerk, reflecteren op de goede voorbeelden van het Koplopernetwerk en nemen je mee in mogelijkheden. Verder is er ruimte om digitaal kennis te maken met nieuwe Koplopers, met elkaar van gedachte te wisselen en te netwerken met andere vernieuwers.

De bijeenkomst staat in het teken van kennisdeling en leren van goede voorbeelden. Het ministerie van VWS is tijdens deze bijeenkomst aanwezig om nieuwe Koplopers welkom te heten bij het Koplopernetwerk.

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?

 • Vernieuwers op het gebied van arbeidsmarktbeleid en strategisch HR-beleid uit zorg en welzijn;
 • Bestuurders, managers, beleidsmakers en HR professionals;
 • RAAT projectleiders en vertegenwoordigers van relevante branche organisaties;
 • Iedereen die een bijdrage aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn.

Luister naar deze sprekers tijdens de bijeenkomst:

 • Gerrit Oostendorp van Koploper Sterke teams, sterke medewerkers
  Oostendorp is HR manager bij Kennemerhart. Leiderschap ontwikkelen bij zorgmedewerkers en teams om het verschil te kunnen maken. Dat is de filosofie van dit initiatief. Regie nemen in het zorgen voor jezelf, zodat je meer plezier en energie ervaart in je werk en privé leven. En regie in het samen zorgen voor een (nog) betere kwaliteit van zorgverlening.
 • Stephanie Kaalberg van Koploper LoopbaanIC
  Kaalberg is Kwartiermaker Verpleegkundig Directeur Centrum Acute en Intensieve Zorg bij Radboudumc. Vier Intensive Cares in de omgeving Nijmegen vormen samen één IC-regio waarin kennis, opleiding, expertise en onderzoek worden gebundeld. Om zo IC-verpleegkundigen te prikkelen met unieke carrièrekansen, uitdagend werk en groeimogelijkheden.
 • Petra Boerboom van Koploper de Werkgeverij met Oscar Overbeek van CNV
  Boerboom is HR- en loopbaanadviseur en Overbeek is bestuurder. Een innovatief samenwerkingsverband van werkgevers en hun werknemers in zorg en welzijn. Het vormgeven van een collectief werkgeverschap, om zo goede medewerkers te behouden. Daar zet de Werkgeverij zich voor in, samen met het aantrekken van nieuwe (zij-)instromers.
Wat is het Koplopernetwerk?

Het Koplopernetwerk is een landelijk lerend netwerk waar zorg, welzijn, onderwijs, overheid  en andere partners bij elkaar komen om samen te werken aan het verder ontwikkelen van innovatieve ideeën. Dit zijn initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn. Vanuit Waard om voor te werken, werken we nauw samen met het landelijk netwerk en delen we initiatieven.

Aanmelden
Aanmelden voor deze digitale sessie kan via deze link naar de site van het Actie Leernetwerk. Je ontvangt een e-mail verzoek met de vergaderlink. Je kunt inloggen vanaf 9.15 uur.

Andere evenementen in september
01sep Informatiebijeenkomst Zorgmedewerker en Technologie 1 september 2021 Is jouw organisatie aangesloten bij het project Zorgmedewerker en Technologie? En wil jij meer weten over de leerarrangementen, masterclasses en werk-leertrajecten van het project ‘ Geen afbeelding gevonden 10sep HPP bootcamp contractuitbreiding 10 september 2021 Op 10 september start Het Potentieel Pakken met de tweede editie van de HPP Bootcamp. De gratis online bootcamp is bedoeld voor zorg- en welzijnsorganisaties die aan de slag willen met het thema contractuitbreiding. Geen afbeelding gevonden 14sep Training EX uitstroomonderzoek | webinar 14 september 2021 Maakt jouw organisatie gebruik van het EX uitstroomonderzoek en wil je meer uit het dashboard halen? Of wil je de respons binnen jouw organisatie verbeteren? Schrijf je dan nu in voor de (gratis) online training op dinsdag 14 september om 14.00. Geen afbeelding gevonden 28sep Persoonsvolgende zorg: het nieuwe sturen 28 september 2021 Wat is dat nieuwe sturen eigenlijk? Hoe ziet dat eruit? Zijn er tools die dit mogelijk maken? Wat vraagt dit van de organisatie? Hoe stuur je bij persoonsvolgende zorg en meer autonomie voor de zorgprofessional? Wat zijn de bedrijfsmatige sturingsgevolgen en mogelijkheden? Geen afbeelding gevonden 28sep Demonstratie EX uitstroomonderzoek | Webinar 28 september 2021 Wil jij weten waarom jouw medewerkers vertrekken en wat de preventiemogelijkheden zijn? Of ben je op zoek naar een tool waarmee het sentiment onder medewerkers kan worden vergeleken met meer dan 250 andere zorginstellingen? Schrijf je dan nu in voor de (vrijblijvende) online webinar. Geen afbeelding gevonden 30sep Persoonsvolgende zorg: het nieuwe sturen 30 september 2021 Wat is het nieuwe sturen ? Hoe ziet dat eruit? Zijn er tools die dit mogelijk maken? Wat vraagt dit van de organisatie? Hoe stuur je bij persoonsvolgende zorg en meer autonomie voor de zorgprofessional? Wat zijn de bedrijfsmatige sturingsgevolgen en mogelijkheden? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de bijeenkomst het nieuwe sturen vanuit het project Persoonsvolgende zorg. Geen afbeelding gevonden
Alle evenementen bekijken