22 apr

Gelderse matchtafel

Toevoegen aan mijn agenda

Iedere organisatie wil graag dat haar medewerkers goed op hun plek zitten, dat ze mobiel blijven in hun loopbaan en dat hun talent optimaal benut wordt. Zowel werkgever als werknemer zijn erbij gebaat als deze in-, door- en uitstroom van medewerkers voorspoedig verloopt.

Aan de Gelderse Matchtafels kom je samen met collega-vakprofessionals vanuit verschillende sectoren tot creatieve ideeën, ontdek je welke mogelijkheden er zijn op gebied van arbeidsmobiliteit en hoe we deze in de praktijk kunnen brengen. Dit vanuit de Zorg geïnitieerde netwerk brengt sectoren bij elkaar. Want met elkaar, over de muren van de verschillende sectoren heen, komen we verder! We hebben dan ook maar één boodschap: we hebben elkaar nodig om de balans op de arbeidsmarkt te vinden. Discussieer en match dus mee aan de Gelderse Matchtafel!

Deze bijeenkomst is bedoeld voor:
•  HR-managers
•  Mobiliteitsadviseurs
•  Recruiters

De matchtafels
De matchtafelbijeenkomst is opgesplitst in twee delen. In het eerste uur nodigen wij een spreker uit om te vertellen over een actueel thema op de arbeidsmarkt. Dit levert vaak interessante discussies en nieuwe inzichten op. Het tweede uur is gereserveerd voor het matchen. Hierin worden vraag en aanbod zo goed mogelijk bij elkaar gebracht en worden de korte lijntjes in het netwerk optimaal benut. Of het nu gaat om kandidaten die zoekende zijn naar een nieuwe uitdaging, vacatures die gevuld moeten worden of het verkrijgen van handige tips & tricks; je gaat nooit met lege handen naar huis.

Verbinding leggen
Het matchen van medewerkers aan in- en externe vacatures, opdrachten, ook nog passend bij hun talent en kwaliteiten, blijkt niet altijd even gemakkelijk. Bij de Gelderse Matchtafels is daarom het verbinding leggen tussen sectoren en elkaar weten te vinden in de regio even belangrijk als het matchen zelf. En op dat punt heeft dit intersectorale netwerk zijn toegevoegde waarde inmiddels bewezen.

Programma
Om 09:00 start Annemarie Klomp, Loopbaancoach bij WZW met een presentatie over ACT:

Wat is ACT (acceptance and commitment therapy) en wat heb jij eraan als werkgever?
Het antwoord op die vraag is simpel: veel. Het is namelijk heel erg fijn als jouw medewerkers hun psychologische flexibiliteit (want daar gaat het over) vergroten waardoor ze beter leren omgaan met de grillen van het leven en sneller geneigd zijn om de dingen te doen die echt belangrijk voor ze zijn. Denk aan reorganisaties waarbij altijd veel weerstand is, denk aan arbeidsongeschiktheid die vaak hoog is, denk aan perfectionisme die soms leidt tot burn-out situaties. ACT zorgt voor een vrolijke, speelse levenshouding, waarbij alle angst en pijn die inherent is aan het leven op de koop toe wordt genomen.

Meer weten over hoe ACT jouw organisatie en medewerkers kan helpen? Sluit dan aan bij deze matchtafel!

Aanmelden
Klik hier om het aanmeldformulier in een nieuw venster te openen. Voor vragen kun je terecht bij Susanne Haarsma (zie rechterkolom).

Profile
Susanne Haarsma
Programmamanager WZW