Ontdekdezorg week

Jaarlijks vindt de Ontdekdezorg Week plaats (voorheen Week van Zorg en Welzijn). Met het evenement laten we zij-instromers en herintreders nader kennis maken met leren en werken in Zorg en Welzijn. In de regio doen we dit natuurlijk samen met zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijspartners en werkgeversservicepunten. Deelnemende organisaties organiseren gedurende deze week diverse activiteiten. Daarnaast faciliteert WZW tijdens deze week de Meet & Greets Zorg en Welzijn. In de week die erop volgt worden allerlei opvolgingsacties georganiseerd, zoals speeddates, inloopmomenten en informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerden in hun eigen organisatie.

Meet & Greet Zorg en Welzijn
In samenwerking met de regionale onderwijspartners en werkgeversservicepunten worden tijdens de Ontdekdezorg week, Meet & Greets Zorg en Welzijn georganiseerd in de vier subregio’s. Denk aan voorlichtingen over opleidingen, kennismaken met zorg- en welzijnsorganisaties, contact met een loopbaancoach en ervaringen horen van ambassadeurs. In 2019 organiseerden we samen met succes vier Meet & Greets. Meer dan 500 geïnteresseerden maakten kennis met de organisaties in Zorg en Welzijn in onze regio. Helaas zijn in 2020 nagenoeg alle activiteiten op het laatste moment afgelast door de coronacrisis. In maart 2021 worden er online Meet & Greet georganiseerd.

Online en offline aandacht
WZW faciliteert het landelijke evenement in de regio Midden- en Zuidwest-Gelderland. Onder meer door het organiseren en aankleden van Meet & Greets Zorg en Welzijn in vier subregio’s. De Meet & Greets werden afgelopen jaren zowel offline als online onder de aandacht gebracht, onder andere door:

    • Spreadpagina advertentieruimte in diverse lokale kranten in onze vier subregio’s Arnhem, Nijmegen, Rivierenland en Foodvalley
    • Advertorial op websites en Facebookpagina’s van In de buurt
    • Online banners
    • Facebookadvertising van de Meet & Greets op de Facebookpagina van werkeninzorgenwelzijn.nl

Landelijke website
Op de website www.ontdekdezorg.nl/week vind je het laatste nieuws. Hierop zijn ook alle deelnemende locaties in heel Nederland te vinden, met hun activiteiten in en na de week.

Social Media
Via Facebook en Twitter kun je volgen wat er in de Ontdekdezorg week te beleven is en kun je zelf ook berichten plaatsen om aandacht voor jouw organisatie te vragen. Daarnaast worden er regelmatig berichten geplaatst op de Twitteraccount van @zorgwelzijnwerk en @WZW_zorgwelzijn en en de Facebookpagina van werken in zorg en welzijn.nl.

Activiteiten 2021
De exacte activiteiten en evenementen voor 2021 zijn in ontwikkeling. De vormgeving hiervan is mede afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Mogelijk dat de Ontdekdezorg Week voornamelijk online zal plaatsvinden. Waar mogelijk wordt gekeken naar de mogelijkheden die er zijn om fysieke ontmoetingen te laten plaatsvinden.

Gerelateerde bijeenkomsten Alle bijeenkomsten

Jouw bijeenkomst op de agenda? Neem contact met ons op
Profile
Wendy Penning
Projectmanager
Profile
Ilse Blokhuizen
Communicatiemedewerker
Organisaties die deelnemen aan deze actie
Alle organisaties bekijken
brand
Philadelphia.nl
https://www.philadelphia.nl/home
Deelnemer van deze actie(s):
brand
Reinaerde
https://www.reinaerde.nl/
Deelnemer van deze actie(s):
brand
Zorggroep Charim
https://zorggroepcharim.nl/
Deelnemer van deze actie(s):
brand
Actief Zorg
https://www.actiefzorg.nl/
Deelnemer van deze actie(s):
brand
Zorggroep Charim
https://zorggroepcharim.nl/
Deelnemer van deze actie(s):