Ik weet RAAT | Afgeronde actie ter inspiratie

Medewerkers van alle deelnemende organisaties aan het Actieprogramma nóg nadrukkelijker betrekken bij het aanpakken van de tekorten. Hoe? Door ze uit te dagen slimme, innovatieve ideeën met elkaar te ontwikkelen en elkaar te inspireren, dát is de ambitie van de actie: IkweetRAAT.nl  De impact wordt namelijk op de werkvloer gemaakt; medewerkers doen er elke dag toe en weten als geen ander wat wel en wat niet werkt. ​​De actie IkweetRAAT geeft hiermee medewerkers de kans om het verschil te maken en samen de tekorten in Zorg en Welzijn in Gelderland aan te pakken.  

Gezamenlijke Gelderse aanpak
IkweetRAAT is een gezamenlijke actie uit actieprogramma (RAAT) Waard om te werken! van regio Midden-, Zuid en Zuidwest-Gelderland én het RAAT van Achterhoek en Stedendriehoek & Noord-Veluwe (gefaciliteerd door WGV Zorg en Welzijn). Door deze actie samen uit te rollen, krijgen medewerkers van alle aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties in Gelderland een kans om mee te doen. 26 organisaties hebben zich aangemeld en deelgenomen aan  deze unieke actie. 

9 beste ideeën
De campagne startte op 16 september 2019 met een gezamenlijke kick-offIn totaal zijn er 201 innovatieve ideeën aangemeld in de periode september – oktober 2019 en is er meer dan 9.000 keer gestemd op de ideeën. De 9 beste ideeën, beoordeeld door een vakjury, zijn beloond met elk 10.000 euro om het idee daadwerkelijk uit te voeren. Tot eind december 2020 kregen de winnaars de tijd om hun idee in de eigen organisatie uit te voeren.

Inspiratiedocument
Ondanks het pittige coronajaar is het de meeste Ik weet RAAT- winnaars gelukt om de uitwerking van hun winnende idee voort te zetten. Dat is natuurlijk fantastisch, want juíst nu zijn hun ideeën, die bijdragen aan de aanpak van de tekorten, meer dan welkom! In dit Inspiratiedocument komen de medewerkers van de winnende ideeën aan het woord. Hoe hebben zij het proces ervaren en wat heeft het opgeleverd? Wat kunnen andere organisaties daarvan leren en welke tips hebben zij voor organisaties?

Sterk maken om ideeën van medewerkers de ruimte te geven
De urgentie en behoefte om medewerkers een podium te geven is en blijft aanwezig. Ruimte bieden aan ideeën van de werkvloer vraagt draagvlak binnen een organisatie. De organisatie van IkweetRAAT adviseert om aan de sluiten op initiatieven die van binnenuit de organisaties komen. Hiermee kan de meeste impact worden gerealiseerd. Kortom: blijf met z’n allen ruimte geven aan ideeën van medewerkers. De sector Zorg en Welzijn heeft goud in handen om als werkgevers en werknemers gezamenlijk de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Laat je inspireren door de lessen die zijn geleerd bij IkweetRAAT!

Deelnemende organisaties
Organisaties uit heel Gelderland en uit alle branches nemen deel, dus ook deze organisaties uit Noord en Oost-Gelderland: Interaktcontour, Kindernet, Solis, Viattence, Zorggroep Noordwest Veluwe en Zorggroep Sint Maarten. 

Meer weten?​​ www.ikweetraat.nl/ 

Gerelateerde bijeenkomsten Alle bijeenkomsten

Jouw bijeenkomst op de agenda? Neem contact met ons op
Profile
Marlijn ter Maat
Projectmanager
Organisaties die deelnemen aan deze actie
Alle organisaties bekijken