Bereik méér in de zorg!

Het duurzame en flexibele opleidingstraject Bereik meer in de zorg biedt toekomstbestendige, wendbare (delen van) opleidingen en trainingen op maat aan voor zorgmedewerkers op mbo- en hbo-niveau die is afgestemd op een organisatie en de medewerkers. Doel van deze manier van leren en toekomstgericht opleiden op lange termijn is om voortdurend modulair op te kunnen leiden om het arbeidstekort in de zorg impactvol te verminderen of zelfs op te lossen. Onder ‘scholing’ wordt niet langer de klassieke benadering bedoeld, maar juist het leren in de breedste zin van het woord. Waarin alle partijen gelijkwaardige opleiders zijn of worden. Het sluit perfect aan bij de wereld van nu, waarin een Leven Lang Ontwikkelen voor zowel de organisatie als het individu noodzakelijk is.

Hoe ziet het traject er uit?
Allereerst werft en selecteert de zorgorganisatie kandidaten voor dit leertraject. Afhankelijk van de wensen van de organisatie vindt er een eerste kandidatenscreening plaats en wordt er gekeken waar geschikte werkplekken vrij zijn. Avans+ en ROC Rivor houden een voorlichting voor geselecteerde kandidaten – zowel zij-instromers als andere geïnteresseerden. Dan volgt er een toelatingsprocedure met intakegesprekkenonline tests (bij het niet beschikken over een geschikte vooropleiding) en toelatingsgesprekken met een assessor waarin competenties worden getoetst aan de hand van een situatie uit de beroepspraktijk. Als een kandidaat niet wordt toegelaten, kan worden besloten welke stappen eerst moeten worden genomen om alsnog toegelaten te worden – de visie op geschiktheid en toelating is open en oplossingsgericht. 

Het traject heeft de volgende (unieke) kenmerken
• 
een modulair aanbod voor onder meer zij-instromers en doorstromers van zorginstellingen, volledig afgestemd op de persoonlijke leerstijl en leerbehoeften;
•  op ieder gewenst moment en niveau starten met een eigen leerroute;
•  opleidingstrajecten bestaande uit blended vormen van leren voor een optimaal resultaat en ondersteund door een social learning platform;
•  leren waar en wanneer de medewerker zelf wil, goed in te passen binnen de privé- en werkomgeving;
•  intensieve persoonlijke begeleiding;
•  een leuke manier van leren, die motiveert en stimuleert

120 studenten: branche- en regio-overstijgend
Momenteel worden er 120 studenten opgeleid onder het opleidingstraject Bereik meer in de zorg. Zij zijn werkzaam bij onder andere werkzaam bij Sante Partners (VVT) en Stichting JP van de Bent (gehandicaptenzorg), Meander Groep (VVT) en ASVZ (gehandicaptenzorg). Kortom: een mooie branche én regio-overstijgende samenwerking!

Meer weten?
Bekijk onderstaande video of neem contact Marjon van de Ven-Sanders, manager Leven Lang Ontwikkelen bij ROC Rivor.

Gerelateerde bijeenkomsten Alle bijeenkomsten

Jouw bijeenkomst op de agenda? Neem contact met ons op
Profile
Marjon van de Ven-Sanders
Manager Leven Lang Ontwikkelen ROC Rivor